Agnieszka

Toen ik op mijn 9 jaar met mijn ouders en kleine broertje van Polen naar België emigreerde, was dat voor mij een heel groot gebeuren. Deze verandering zorgde voor een snelle leerschool. Zonder de taal te kennen, moest ik me aanpassen en leerde ik mensen intuïtief aan te voelen en 'te lezen' om erbij te horen.
Ik wist al snel dat ik anderen wilde ondersteunen op hun weg naar een leven waar zij zelf de regie over hebben. Om deze reden koos ik na mijn middelbare school om bachelor Maatschappelijk Werk te studeren. Deze studie was het begin van veel bijleren en groeien als mens, vrouw, mama en collega.
Aangetrokken door andere culturen ben ik na het afstuderen, 6 maanden naar Brazilië gegaan voor een intercultureel postgraduaat, om daar te werken met de straatkinderen in de Favellas. Ook later in mijn professionele carrière heb ik vele jaren verschillende doelgroepen gecoacht zoals kwetsbare vrouwen, asielzoekers en werkzoekenden. Al snel botste ik op het feit dat, waar ik ook werkte, ik nergens ondersteuning op maat kon geven omdat er altijd een organisatie was waaraan ik gebonden was.
Geleidelijk begon ik mijn droom om te kunnen werken als individuele therapeute vorm te geven. Zo volgde ik o.a. een 2-jarige opleiding kunstzinnige en dynamische coach bij de Kleine Tiki in Breda.
Zoals je weet, staat het leven niet stil en hebben mijn persoonlijke ervaringen rond verlies me nog meer geduwd in de richting van deze roeping. Momenteel volg ik een 4-jarige opleiding tot integratief therapeute bij de Educatieve Academie te Antwerpen. Deze opleiding spreekt me enorm aan omdat het zoveel facetten van mezelf vertegenwoordigd. Onder anderen, er is geen pasklaar antwoord. Er zijn verschillende mogelijkheden die jou en mij kunnen helpen met onszelf te ontdekken. Om zo stapje voor stapje dichter te komen in de richting van onze innerlijke ‘IK’. Er zijn verschillende persoonlijkheden met hun verschillende noden, ervaringen, enz. Ieder van ons is uniek en heeft ook zijn eigen unieke hulp, ondersteuning, coaching en/of therapie nodig.

Het creatieve stuk (tekenen, schilderen, beelden, muziek,…) is voor mij een heel belangrijke, laagdrempelige manier om je te kunnen uiten op momenten wanneer dit niet kan of wanneer de taal ons te kort schiet. Zeker met kinderen is deze creatieve benadering een geschenk om een blik te kunnen krijgen in hun vaak andere leefwereld dan wij gewend zijn.

Vanuit mijn persoonlijke roeping om je te ondersteunen op je unieke pad, heb ik C-T’Rust opgericht in 2022. Daarnaast werk ik ook bij een groepspraktijk Villa Vlinder in Turnhout waar een team bezielde therapeuten en psychologen dezelfde missies willen uitdragen.

Samen met jou ga ik op zoek naar de taal die bij jou past, in veiligheid en met respect voor jouw unieke pad. Dit op een authentieke manier om tot je persoonlijke “IK” te komen. Of je nu jong of al wat ouder bent, samen bewandelen we jouw pad. Zo kunnen we samen de obstakels één voor één bekijken, aanpakken, veranderen of gewoon misschien omarmen? Ik zal tijdens deze weg naast je, achter je en voor je staan. Ik hoop je snel te kunnen ontmoeten. Om je te kunnen helpen, jezelf te helpen. Wees heel erg welkom!